Hvem kan optage lån online?

Privatlån

Har du besluttet dig for, at du vil optage et onlinelån? Det kan sagtens vise sig at være en fornuftig beslutning. Men hvordan kommer du egentlig i gang med optagelsen af lånet? Og hvem kan låne penge online? Læs med her, og bliv straks klogere.

Sådan optager du et lån online

Det er let som aldrig før at optage et lån via internettet. Dels på grund af det store udvalg af låneudbydere, men også fordi låneprocessen er så hurtig, enkel og smidig, som den efterhånden har udviklet sig til at være.

Det første du skal gøre, såfremt du har besluttet dig for at optage et lån, er at finde det mest attraktive af slagsen. Her skal du holde godt øje med de lån der har de laveste renter og ÅOP, og som samtidig tilbyder fleksible og smidige tilbagebetalingsløsninger. Brug en lånesammenligningsside til formålet.

Indhent mindst 3 tilbud

Når det så endelig er tid til at optage dit Privatlån, er det vigtigt at du indhenter mindst 3 tilbud. Spil de forskellige låneudbydere ud imod hinanden. Dermed får du dem til at “kæmpe om din gunst”. Det sikrer dig typisk de laveste renter, og bedste vilkår.

Krav til ansøgeren: Ikke alle kan optage lån

Og så lige tilbage til det indledende spørgsmål igen. For hvem kan egentlig optage lån online? Kan alle det? Svaret er nej. Ikke alle. Er man f.eks. registreret i RKI, så bliver det svært, for slet ikke at sige umuligt, at optage et lån via internettet. Og det er egentlig også fornuftigt nok, for har man ubetalt gæld, så bør ens fokus være på at få lånene betalt tilbage, inden man optager nye.

Det er samtidig også et krav, at man som ansøger verificerer sig selv og sin identitet. Som nævnt tidligere er det lettere som aldrig før at optage lån via internettet. Og det er også utrolig let at dokumentere sin identitet over for låneudbyderen. Man benytter simpelthen bare sit NemID til formålet. Bum, og så er det ordnet. Smart!

Visse låneudbydere foretager et kredittjek

Mens nogle låneudbydere tilbyder lån uden kredittjek, så er der andre igen som går mere i dybden med din privatøkonomi før de udbetaler et lån til dig. De gør det for at sikre sig, at du er en troværdig låntager. Disse former for kredittjek foretages typisk automatisk af systemerne. Der tjekkes f.eks. efter hvad din indkomst har beløbet sig til over de seneste år, samt om du har offentlig gæld.

Består du kredittjekket, så kan du ofte få udbetalt dit lån allerede samme dag, eller senest den næstkommende hverdag. Og husk så til sidst, at du altid bør lægge et budget inden du optager et lån. Held og lykke med det hele.